Den evige jakten etter båt

Valg av båt var ingen enkel avgjørelse. Det dukker opp hundre spørsmål når man skal kjøpe en båt. Hvor stor båt trenger vi? Skal vi velge en gammel eller ny? Mono eller katamaran? Hvor mye penger har vi råd til å bruke? Hva slags utstyr må være montert på båten? Hvor skal vi kjøpe båt? Hvilket merke?

Da det fjerde og siste medlemmet, Trond, takket ja til å være med på turen bestemte vi oss for å gå for en katamaran. Hovedgrunnene til at vi valgte dette framfor en enskrogs båt var først og fremst pga romslighet og stabilitet. Det finnes mange diskusjoner rundt dette temaet, men det faktum at det er større plass og mindre seiling på skeive i en katamaran, kan man ikke komme bort fra. Personlig tror jeg vi alle var enig om at en enskrogs båt både ser penere og mer majestetisk ut, men katamaranen trakk vårt lengste strå.

Vi sto nå mellom 7 modeller; Fountaine Pajot Athena, Venezia, Bahia, Lavezzi og Belize, samt Lagoon 380 og 410. Vi fulgte daglig med på http://www.yachtworld.com i over et halvt år for å finne et godt kjøp i Karibia, men kom aldri til punktet hvor vi bestemte oss. Til slutt kontaktet vi tilfeldigvis en bekjent som Pia og jeg hadde vært på seilferie med på Jomfruøyene påsken 2011. Han hadde en Lagoon 380 S2 og vi lurte på om han vurderte å selge denne. Det gjorde han og vi så endelig et lys i tunnelen! Det ble en liten forhandling om pris, men vi ble til slutt enige og signerte kontrakt i starten av februar 2012. Etter kontraktmøtet satt vi i bilen på vei hjem med et stort smil om munnen. For en god følelse det var å få dette gjennomført! Å kjøpe en båt vi selv hadde bodd på og opplevd i to uker, og at handelen foregikk med en vi kjenner, gav en god trygghetsfølelse. Nå var det ingen vei tilbake.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s