Plan»legg»ing!

Når man skal ut og «erobre» verden ligger det i kortene at man må prøve å få litt oversikt over de farvannene man skal seile i. Det er store avstander som skal tilbakelegges. På turen vår vil det være sammenhengende legg på opptil 20 dager på «blåhavet». Man legger ikke ut på et slikt legg uten å ha forberedt seg på værmeldinger og sesong.

Heldigvis er det folk som har gjort dette før oss, og det finnes mye god litteratur. Vi har brukt boken World cruising routes, skrevet av Jimmy Cornell. I denne boken er det beskrevet tusen ruter på kloden. Vi har tatt utgangspunkt i vår grovskisse og lagt inn aktuelle ruter vi kan eller må bruke på turen vår.

Rutene blir forløpende lagt inn i google maps slik at man lettere får en oversikt. Man tar derfra utgangspunkt i leggets lengde og regner utifra marsjfarten antall timer/dager per legg. På denne måten kan vi sette oss inn i tidsaspektet, samt begynne å bli geografisk kjent i områdene vi skal ferdes. Under ser dere rutene som per nå er lagt inn.

Ikonene i Google maps er noe begrenset. Flyplassikonet betyr ikke at øyen har flyplass i størrelsesorden Schippol. Dette er for å si noe om «grad av sivilisasjon» på øyene. Som regel er det «airstrips» på de plassene som er markert med fly.

Zoom inn i aktuelt område og trykk på de fargete linjene i kartet! Da ser dere leggets lengde i nautiske mil/kilometer – Samt hvor lang tid vår kjære Namaste vil bruke på strekket! Seilbåter er som kjent avhengig av vind, og vinden er varierende, så dette er bare en pekepinn.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s