Safety first!

Jeg har mange ganger tenkt på hva som vil være lurt å ha på seiltur. Spesielt når det blir litt rufsete og kravet til sikkerhet begynner å melde seg.

Når det gjelder redningsvest har jeg fundert litt på hva som kan være lurt og ikke fullt så lurt. Ved mann over bord har jeg tenkt at det er viktig at man har en et flyteplagg som holder en flytende, den må også blåse seg opp selv dersom man skulle være ute av stand til dette. Samtidig er det en fordel med reflekser og lys slik at de som skal plukke deg opp klarer å finne deg samt holde observasjon. Dette hindrer at øvrig mannskap ikke må over i en søksfase. Dersom mannskapet havner i et søk sier det seg selv at desperasjon fort vil bre seg i mannskapet. Tanken min var derfor og montere en ledlykt på en redningsvest som tente seg selv i kontakt med vann.

Det er av og til nødvendig og stroppe seg fast til båten når man skal ut av cockpit og reve seil etc. Det er mange ting som kan skje som gjør at man må utbedre ting. Som alle vet kan det være risiko knyttet til å bevege seg ut av cockpit i grov sjø. Derfor tenkte jeg at en vest som nærmest er en kombinert klatresele ville være topp. Dette kommer også godt med dersom man skal sikre seg ifm. arbeid i mast.

En kniv med serratert egg er også fint dersom man kjapt må kappe noe. Enten man setter seg fast i fiskesnøre (som kan være ille nok) eller enda verre i fall og skjøter. Til min store overaskelse fant jeg på XXL i dag en vest som jeg syntes så veldig bra ut. Den har innebyd lysstrobe på en 30 cm antenne som tennes i kontakt med vann. Den er også utstyrt med kraftig «loop» for påhekting av slynge, i tillegg til at vesten i seg selv er robust som en klatresele. Jeg monterte også en ekstra foldekniv på vesten til tross for at den kommer med en «nødkutter» for tau. Vesten var også forholdsvis billig sammenliknet med andre. 1900 kroner. Vesten er også utstyrt med sprayhood.

Se forøvrig bilde under og kommenter gjerne «riggen». Legg merke til den smarte antennelykten som vil lyse over hodehøyde når vesten er oppblåst. Et forbedringspotensialet jeg helt klart ser er å feste kniven i en gammeldags nøkkelholder slik at man kan bruke kniven uten å hekte denne av. Noen som vet hvor man får tak i slik gammeldags plastikkspiral?

Spinlock deckvest 5D
Spinlock deckvest 5D

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s