Fruen får vind i seilene

På St.Croix marina lå hun, Namaste. Etter en grundig gjennomgang med tidligere eier og en dyktig ”innleid” skipper, som hadde seilet henne før, la vi ut på første seilas. Trond var kanskje aller ivrigst med å ratte og dra i fall og skjøter. Kursen ble satt mot St.Thomas, en seilas som tok mellom 4-5 timer. Frisk vind på 8-10 m/s i seilene og vi var i gang. Skipper Arne viste oss repene og forklarte hvordan plotter og instrumenter fungerte mens resten av mannskapet nøt sjøsprøyten i trampolinen foran.

På St.Thomas mønstret tidligere eier og skipper Arne av båten. Kommandoen var vår og vi fulgte gode råd og ankret opp ikke langt fra havnen i St.Thomas. Ikke lenge etter kom en lokal ”pirat” innom, Josh, han kjente til Namaste og hadde seilet henne tidligere. Han pekte oss i retningen av en lokal båtbutikk, og sa vi må få frem glansen i henne igjen. Han hadde rett, for hun trengte litt kjærlighet. En tur på det lokale supermarkedet gav oss krutt i kanonene til å sette i gang arbeidet. En kjapp tur på båtbutikken, CHING! 2500,- kroner fattigere, men med en hel del vaskemidler, polish, teakolje og reservedeler i skipssekken.

Vi flyttet oss til Honeymoon beach, et nydelig lite sted like ved St.Thomas,  hvor Heidi på stranden serverte noen herlige burgere. Vi brukte to fulle dager til å vaske, pusse og polere båten. Det gjenstår fortsatt en del arbeid, men det er mange dager å gjøre det på fremover.

På onsdag gikk turen innom enda en båtbutikk i Mangroove Bay. Deretter seilte vi videre til Redhook Bay for å fylle vann før vi tok den siste etappen, en times seilas over til Jost Van Dyke. Immigrasjonskontoret var stengt så vi overnattet i Great Harbor hvor vi så Josh ligge med FarFar II, en norsk båt som chartres ut. Han hadde med seg to norsk familier om bord på tur i Karibien. Gutta ble litt tørste da den billige rom’en kom på bordet til middag, som forresten var en nydelig Pasta a la Skaftnes. Litt reduserte i dag flyttet vi båten over til White Bay på Jost Van Dyke. En nydelig liten bukt med flere andre båter og ikke minst Soggy Dollar Bar. Soggy fordi man må vasse i land og dollarene blir våte på vei inn.

Internettforbindelser er begrenset her nede og derfor blir det tidvis perioder hvor vi ikke får lagt ut noe, men vi forsøker å benytte de anledningene vi har.

Stor hilsen fra Are, Trond, Anders og Helge

17 responses

 1. Ikke misunnelig i det hele tatt.;-) At trond er glad i å tafse er jo ikke akkurat news da, tipper dere har mye å lære framover så dere får dra i alle spaker og dytte seilene på plass…ehh

  Til Helge, skal hilse fra Oda og si; Fet singlet!!

  • Hahaha. La ikke engang merke til singleten, den gryende skjeggveksten stjal all oppmerksomheten… Blir det lenger nå får du skaffe deg en eye-patch for å gjøre pirat-looken komplett! Piratstilen er forresten helt kul den, så lenge du går for et glad-pirat-konsept, og ikke en sånn sinna en 😉

 2. Endelig er dere kommet igang 🙂 Blir bra å følge dere… Ser fantastisk ut! Hvem skriver forresten? Er nemlig litt imponert, hadde ikke regner med så fine innlegg før Pia var ombord…

 3. Startet med å lese om gjengen, en fantastisk gjeng ser jeg :-)…….får se da når det begynner å dra seg til. En passelig gjeng med rotehuer som oss andre tenker jeg….hm… hm.

  Men ingen tvil om at dere har det fantastisk.
  Blåere, lysere hav enn i Karibien finner man ikke. Flotte strender, hyggelige mennesker, god mat og masse god rom, hva mer kan man ønske seg. Er vel noe tid før sesong for «langustas», men dere prøver dere vel, dere som har dykkerutstyret på plass. Gjør seg i alle fall sammen med med en god hvitvin.

  Omtalene av havne – og strandbarene bringer tilbake minner om «Captain Tony’s», Hemingways favorite bar, den avslappede atmosfæren og all den karibiske musikken. Tror ikke man kan ha det mye bedre!
  Kontrast til hjemlandet, her er ikke sola å se for bare skyer. Men blir litt lysere til sinns av å se på bildene deres, så bare kom med flere.
  Kos dere!

  Apropos kos! Synes Are Christian og Helge begynner å se litt rufsete ut allerede. Bra at andre holder stilen.

  • Jøss, er du innom du også. 🙂 Languster er det plenty av her. Ser det nesten hver gang vi er ute og snorkler. Men de ligger langt inne i hulene sine på 5-10m dybde, så det er lungekapasiteten vår som begrenser fangsten. Dykkekompressoren er installert, men vi har ikke kjøpt dykkeflasker enda. Når dykkeflaskene kommer på plass kommer hummeren på grillen. Litt slemt å si det kanskje, men det er litt godt å høre at det er dårlig vær hjemme. Da føles det enda mer riktig å være her. 🙂
   Rufsete? Helge og Are? Er det ingen bilder av Trond som ligger ute? Trond har øvd seg i to måneder før avreise på å se rufsete ut.

   Snakkes. Regner med at sola dukker opp på Eina etter hvert også. 🙂

 4. Godt å se at dere er i gang!
  Vi skal følge dere hele tiden!
  Takk for omtalen «dyktig skipper»
  Er hjemme i Norge igjen! Kaldt, ihvertfall i forhold til da vi møttes!
  Anne og Arne

 5. Hei igjen, kjempe fint skrevet av Skaftnes. Det hjelper å lese om og se bilder fra den fantastiske ferden, når vi holder på å renne bort her hjemme.

  Så bra at båten var som forventet, og med litt vasking og polering blir det bare mer morro, og båten…ja, den blir jo bare enda finere!

  Kos dere masse!!!

  • Hei mamma!
   Skaftnes er en god skribent, og vi vil følge opp med både bilder, tekst og film fremover. Båten har blitt bra etter en runde med de amerikanske kjemikaliene. De funker. 🙂
   Det gjenstår oljeskift på begge motorer, en reparasjon på ankervinsj og en liten lapp på storseilet. Helge er flink med nål og tråd, så dette blir bra.
   Kos dere!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s