Ingen skam å snu

Vi våknet sent på formiddagen i Cane Garden bay! Det var en laber bris utenfor Tortola denne dagen. Vi så at vindretningen var fin for å krysse mot Anegada.
Kursen ble satt med full seilføring. Vinden var fin og rolig. Da vi rundet nordvestspissen av Tortola endret alt seg. Plutselig manglet Tortola som ga ly for vinden og vindhastigheten doblet seg.
Båten gjorde 10 knop og man kjente det var mye krefter i sving. Vi forberedte oss på og reve seilene. BOOOM – Et jævlig smell fra bommen som ingen forstod hvor kom fra. Etterhvert oppdaget Are at festet til blokka hadde slitt seg fra bommen.
Dette var en strek i regninga. Vi revet storseilet og gjorde 180 graders sving så vi kom oss tilbake med vinden for bare fokka. Vi skjønte at vi måtte ha deler til båten og ikke minst verktøy. Kursen ble derfor satt downwind til Sopers Hole hvor vi hadde vært noen dager tidligere og visste det var en forholdsvis stor marina. Da vi ankom Sopers Hole gikk det kjapt opp for oss at det var lørdag. Det var ikke mulig og få tak i noe som helst før mandag. Alt var stengt. Gode råd var nå dyre….
Det enkle er ofte det beste og vi gikk derfor etter lyden av verktøy… Like ved båten hørte vi en vinkelsliper som suste. Vi banket på med lua i hånden og ble møtt av en hyggelig og svært hjelpsom sør-afrikaner.
Shane hadde ansvaret for vedlikehold av 28 charter catamaraner, og vi skjønte med en gang at dette var mannen vi trengte. Vi viste frem de ødelagte delene og Shane fant frem nagler og verktøy.
Vi lærte fort at nagler på engelsk er «rivets» og at nagletang er «riveting tool»! Sistnevnte måtte vi hente i resepsjonen – Vi skulle bare spørre etter Big Daddy.
Jeg forklarte Shane at vi kom tilbake med verktøyet og betaling senere. Shane fortalte da at han var en billig mann! Han så helst at han fikk betalingen i Heineken.
Are poppet i vei! En halv time senere og 8 Heineken fattigere var bommen nesten som ny.
Etter en kjapp matbit og en titt i kartverket gikk turen til Norman Island som er sør for Tortola, ganske langt unna dit vi opprinnelig hadde tenkt oss…Det er ikke alltid like lett å forutse hvor man ender!

Image

Image

Little daddy (Are) med BIG DADDY!

6 responses

  1. Hadde du for mye seil oppe igjen nå Are? Fint at sånt skjer nå da, og ikke midt i stillehavet….
    Ellers må jeg bare berømme dere; fine innlegg, fin båt og flott mannskap! Jeg blir mer misunnelig for hver dag som går.

    • Hei Einar! Jeg skal ikke ha skylden for denne. Jeg lå og sløvet på dekk og hadde ingenting med seilføringen å gjøre denne gangen. 🙂
      Takk for hyggelig tilbakemelding Einar. Varmer ekstra når de positive kommentaren kommer fra deg. 😉

  2. Ble skuffa over Big Daddy, var helt sikker på at han var en enorm neger… Men så jo ut som en hyggelig fyr da. Betaling i øl skulle det hvert mer av her hjemme også… Keep blogging 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s