We’re coming aboard!

We’re coming aboard!

Det er lørdag morgen og vi ligger i Simpson Bay på St.Maarten. Siden motoren fusket litt på vei over hit fra Virgin Gorda har vi jobbet med å feilsøke og bytte dieselfilter på den ene motoren. Det ble litt dieselsøl siden Are mistet filteret i det han skulle ta det ut, og dette syntes i det regnbuefargete vannet rundt båten. Ellers er det som vanlig når vi ligger i ro; vi gjør forefallende arbeid på båten, som å vaske klær. Båten kan dermed til tider se ut som en sigøynerleir i full oppblomstring (jeg skjønner at de fleste av skjønner denne metaforen på bakgrunn av nyhetene vi leser i de norske nettavisene).
Mens Are rydder bort verktøyet kommer det en hurtiggående RIB(Rigid Inflatable Boat) imot båten vår. Det skal sies at vanlig skikk er å spørre om tillatelse til å komme ombord, men ikke disse gutta. Gutta som hopper ombord er utstyrt med militærstøvler og pistol i hyslter, St.Maarten Coast guard.

Coast guard: “What kind of chemicals are you guys using here?”

Are lukter at det kan by på problemer om han forklarer at vi sølte litt diesel på ripa som vi vasket av med saltvann, så han endrer sin aksent fra norsk-engelsk til polsk-engelsk og drar opp en flaske med vaskemiddel.

Are: “No, No I’m only washy washy, No Chemicals sir!”
Coast guard: “You haven’t been spilling anything else?”
Are: “We spill? No, No!”
Coast guard: ”Passport, registration and immigration papers!”
Are: ”Of course sir!” ”Helge, finn frem de papirene a!”

Jeg finner frem pass og papirer på båten mens Are forklarer når vi ankom og hvor vi planlegger å dra videre. Mens sjefen av kystvakt gutta griller Are blir jeg beordret til å vise en av de andre soldatene rundt på båten. Flittig løfter han på madrasser, sjekker skap og skuffer. Det hele ender med at de skriver en rapport på at de har vært ombord og ønsker oss en fin tur videre. Det er i sånne situasjoner man er glad for at man har ting på stell.

Vårt opphold på St.Maarten nærmer seg snart slutten, og i morgen seiler vi videre til St.Barts. Turen vil deretter gå i retning St.Kitts og Nevis. Om kun få dager kommer Oda og Karoline som begge skal være med i overkant 3 måneder. De skal vi plukke opp på St.Kitts og Nevis. Vi gleder oss til å få noen jenter på båten nå, og jeg personlig gleder meg vel kanskje i overkant mye til å se Oda igjen. En måned er lenge sammen gutta når man er nyforelsket!

Hilsen fra gutta i Karibien!

One response

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s