yr dott no

Vi seilte fra Saint Eustatius tirsdag morgen. Karoline, søsteren til Pia, som skal være med i 3-4 måneder hadde ankommet St. Kitts dagen før og var klar for å mønstre på. Været hadde vært ganske dårlig et par dager, med mye vind og regn. St. Eustatius er blant annet kjent for sitt klare vann og unike dykking, men denne morgenen våknet vi opp til brunt gjørmevann og kokosnøtter som dunket i skroget. Striregnet hadde i løpet av natten skylt med seg sedimenter og løsmasser fra land. Morgenbadet fristet ikke like mye i dag.
Kl 09.00 var det et lite opphold i skylaget og vi bestemte oss for å starte overfarten på ca 30 nm. Vinden varierte mellom 23 og 28 knop, og vi startet med revet storseil og fokke. Etter 20 minutters seiling åpnet himmelen seg totalt. Regnet bøttet ned og det var null sikt. Jakker og dykkemasker måtte på for å i det hele tatt kunne se noen ting. Da det regnet som verst ytret Trond en liten bekymring; ”Are, dette har jeg tenkt litt på nå. Tror du det er mulig å drukne når man står oppreist, bare det regner nok?”
Heldigvis skifter været like raskt som Trond spiser et måltid, og resten av overfarten ble bare trivelig med litt slalomseiling mellom kokosnøtter og annen drivved.

Vi ankom Basseterre i Saint Kitts 5 timer senere, og etter å ha ligget småkvalme gyngende for anker de siste dagene var vi klare for å docke til en brygge. Det er nok ikke like vanlig med seilturister her som de andre stedene vi har vært, og vi ble tatt i mot av tre veldig hyggelige karer på Port Zante. Vi hadde litt forfallent arbeid å gjøre på båten som enklest gjøres på land, og vi tenkte vi skulle koste på oss to netter til brygge. Etter ti minutters forhandling om pris ser jeg Helge smile bredt. Han så ut som en 6-åring som akkurat hadde fått påskeegg; ”Nydelig deal! Èn uke på brygge med dusj, strøm, internett og gratis vann for 68 bøkks! DET er som å vinne i lotto!”
Trond og Are: ”Ååå løøøø ass!”
Dette var virkelig luksus til en billig penge! Normalt har vi betalt 25$ døgnet for å ligge til bøye. Stemningen blant mannskapet steg til topps!
15 minutter senere kom Karoline i taxi til nyvasket båt og rent sengetøy. Det har vært hyggelig å bare være gutter ombord i en måned, og stemning og samtaleemner har til tider vært svært preget av det. Nå skal det bli godt med litt variasjon.
Velkommen skal du være Karoline!


Ooooh Karolinaaaa titter opp av lill-gluggan

2 responses

  1. Takk for oppdatering Are, fint innlegg. Håper dere har beroliget Trond bekymringen for å drukne oppreist. Hils alle ombord fra solfylte Bøler.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s