Bonjour Guadeloupe

Etter en lang og noe strevsom reise med mor Bakken og far Lund (vi snakker episoder som dette: Stewart på flyet til Puerto Rico: «Are you travelling with an ESTA, Sir?» Pappa: «Essen? Ja, bitte!») mønstret endelig den fjerde eier på vakre Namaste. Lykken var stor da jeg så henne ligge til havn i Basseterre på St. Kitts. Og gutta mine hadde virkelig shinet henne opp. Namaste er en veldreid dame serru – finere båt skal du lete lenge etter!

Karoline møtte oss ferdig solbrent, Are ferdig nøttebrun, Helge ferdig fin, Trond ferdig solbrilleskille og Oda ferdig awesome. Man kanke si noe på crewet, det er rock solid.

Namaste hadde ligget i havn på St. Kitts i hele ti dager (gutta var på fornavn med hele havna) og det var på tide å få vind i seilene. Etter å ha sugd inn inntrykkene i Basseterre (vi snakker heavy nattrytmer, stor fattigdom, kvalmende cruiseturister, en kasse med øl og tidenes hyggeligste dock master) gikk ferden noen få nautiske mil til naboøya Nevis. Og plutselig var vi i et karibisk paradis. Lang, hvit sandstrand, perfekte beachbarer og hyggelige innfødte. Lunsjen på Sunshine bar var bedre enn god og middagen på Chewy’s Calypso Bar enda bedre. Når man reiser i lavsesong får man virkelig mulighet til å bli kjent med de som lever livene sine på disse vakre øyene. Chewy serverte oss nydelig hjemmelagd mat (pensjonatarmene fikk virkelig kjørt seg) og sang for oss før vi dro (han har gitt ut CD må vite!). Sånn er det å være de eneste gjestene i restauranten! Helge fikk seg venner for livet (as usual, makan til sosial kar) og mamma gikk på en snurr.

Akkurat NU sitter Karoline og jeg og nyter hver vår Cuba Libre på Le Barracuda på Guadaloupe. Vi fikk en fantastisk innseiling hit i går og er nå nok en gang i Basse Terre (denne gangen med mellomrom). Poppis navn på byer her nede kan du si! På seilasen over (som tok 16 timer) revna fokka. Den har blitt lappa før og blir nå lappa igjen. Men ny fokke må vi kjøpe. Det blir dyrt. Fokk ass.

20120814-183046.jpg

4 responses

  1. Fokk ass 😉 Haha…. Høres ut som du har det fantastisk Pia! Tenkte jeg skulle adde «nyt livet» eller no, men jeg har sett bildene og tror det blir overflødig… Hugz

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s