Fra Grenadinene til Grenada – de nada!

Solnedgang Mayreau

Fra dårlige vitser på Tobago Cays seilet vi videre til Mayreau. Det tok ikke stort mer enn 20 minutter så store seilaset var det ikke. På Mayreau var det en fantastisk liten bukt som man kunne ankre opp i, ingen slitsomme selgere som skal selge alt fra hummer og frukt til bildekk. En av gutta kom i prat med en lokal restauranteier som kalte seg selv «Black Boy» (er du den mørkeste i landsbyen så er du den mørkeste i landsbyen). Han kunne tilby oss hummermiddag for uslåelige 150 kr per hode. Alle var svært godt fornøyd med å spise seg knallmette på hummer og slukke tørsten med et par «Hairoun», som er det lokale ølet. Noen større utskeielser ble det ikke den kvelden siden vi ikke hadde noen kontanter igjen, og Mayreau ikke var av de øyene som kunne tilby minibank eller kortbruk. «Black Boy» avtalte å møte oss på neste øy, som var Union Island, for å få betalt for herremåltidet.

Oda på Union Island

Union Island skulle vise seg å være et veldig bra sted for å kite, Trond gikk til innkjøp av egen kite fra et lokalt vannsportsenter, dermed lå alt til rette for at gutta skulle mestre denne sporten også på vann. Foruten vannsport ble det tid til både såkalte toppturer og et par barbesøk. Videre fra Union Island går turen sørover mot Carriacou, en øy tilhørende Grenada. Vi ankret opp like utenfor Hillsborough, sjekket kjapt inn, og gjorde oss kjent i området. Som de fleste andre steder i Karibien skryter lokalbefolkningen av de fineste, mykeste eller hviteste sandstrendene. En times gange fra Hillborough fant vi Anse la Roche som er en av naturreservatene på øya. Dette var en av strendene hvor skilpadder la sine egg og det var derfor lagt til rette for at de skulle få være i fred. Stranden ligger et lite stykke utenfor allfarvei så det i seg selv hjelper jo endel.

Film-maker-Are

Foruten vakre strender som Anse la Roche og Sandy Island ble vi fryktelig fristet av en stor A4 plakat i svart/hvitt som kunne fortelle om kveldens BINGO med maks premie på 300 XCD, tilsvarende 660 kroner. Relativt sultne på andre inntrykk enn båten meldte vi oss kvinnesterke på – Oda, Pia, Karoline og Helg(e eller a?). Dette var selvfølgelig ingen vanlig bingo slik vi kjente til spillet bingo fra tidligere hvor målet er å få fem på rad, nei her var målet å bygge opp forskjellig bilder på brettet lignende østgående fly, sopp, krypdyr og lignende. Vi var rimelig urutinerte men spurte oss frem, og som de eneste ikke lokale på bingoen var det tydelig at vi trengte hjelp. Stemningen var anspent, trykket og til tider ufin når folk ropte ut hvilket nummer de ønsket seg, men det hele løsnet da bingoverten spilte karibiske hits fra youtube på storskjerm i pausene. Det ble dessverre ingen premier på oss, men en erfaring rikere var vi så absolutt. Dagen etter var det kino og vi var minst like klare, i det samme lokalet som bingoen, men filmen skulle vise seg å være blant noen av de dårligste som noen gang måtte ha vært laget i Hollywood. Skulle gjerne ha fortalt dere tittelen på filmen for å advare dere men valgte heller å fortrenge det hele og har derfor glemt tittelen. (Den het Babymakers, red. anm.)
Vi har kommet oss fra Carriacou til Grenada nå og ligger for tiden på Grenada Yacht Club, som forøvrig nok har hatt sin storhetstid (men er sjarmerende okke som) og venter på svar vedrørende mekanikerhjelp og muligheter for å få båten på land for å gjøre noe vedlikehold. Jeg legger ved noen bilder fra tidligere til slutt og avslutter hele innlegget med noen visdomsord fra Trond:
«Faen det ække no problem å eta MilkyWay te frokost, kalorier er kalorier.»

Minner fra Mustique

Minner fra Mustique

Link til Mr.Vegas sin musikkvideo på youtube, håper denne gir dere minst halvparten så mye glede som den gav alle i bingosalen! http://youtu.be/IPJAOWMRnpI

6 responses

  1. Ja, ja, så har du vært på BINGO da, en ny opplevelse. Takk for oppdatering, alltid koselig å lese bloggen. Hils til alle sammen, klem:)
    ,

  2. Heisann, kjempe fint å høre fra dere igjen. Det gleder meg å høre at dere har det bra, at alle «ikke så hyggelige» opplevelser er glemt og at dere nyter tilværelsen med stor stil. For at dere skal nyte enda mer sier jeg bare dette :- Her veksler det mellom regn, sludd, snø, sludd, regn!
    Kos dere alle sammen, klem.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s