Namaste, Namaste*

I skrivende stund sitter jeg (Oda) på flyet fra Grenada med en klump i halsen. Min tid på Namaste er over, og Helge bor nå alene i lugaren i styrbord baug.

Tiden ombord har vært et eventyr, og jeg er utrolig takknemlig for at jeg har fått lov til å være med så lenge. Det har vært tre måneder med varme, vannaktiviteter og utenomjordisk vakre steder. Vi har vært innom St. Kitts, Nevis, Guadeloupe, Martinique, St. Lucia, Mustique, Bequia, Tobago Cays, Mayreau, Union Island, Carriacou og Grenada. Alle øyene har hatt «paradispakka» med øde strender og palmer, men likevel har hver øy hatt sin egen spesielle stemning.

Da jeg mønstret på Namaste kunne jeg ingenting om båt. Men mannskapet har vært flinke til å lære bort, og det tok ikke lang tid før det grunnleggende var på plass. Jeg kan takke Namastecrewet for at jeg nå forstår ord som vinsj, kryssholt og windex, klarer å manøvrere en dinghy, og å slå knuter som halvstikk og pålestikk.

De siste tre månedene har også vært fulle av groviser, originale kroppslukter, spontane innfall og useriøse dager. Vi har hatt mye moro, og jeg er veldig misunnelig på de som etterhvert skal mønstre på. Dere kan blant annet glede dere til å oppleve

· Tidenes mest smittende latter, pluss et imponerende show i forskjellig vannsport av den stødige og driftige Kaptein Are,
· Jungelhyl med stor innlevelse fra «troubleguide» Trond, som dessuten har gode pedagogiske ferdigheter og gir lærerrike lynkurs i alt fra båtmanøvrering til ernæring,
· Kreative innslag i form av moderne dans av storsjarmøren Helge, og å se hvordan han blir bestevenn med lokalbefolkningen på 1-2-3,
· Pias ekstreme konkurranseinstinkt, i tillegg til en sjelden kombinasjon av pondus og tilpasningsdyktighet – en vinneroppskrift når man skal tilbringe et år til sjøs med tre bestemte karer.

Dessverre kommer ikke nye tilreisende til å få oppleve «LoleLund versjon 2.0», Karoline, som mønstrer av om kort tid. Hun har spredd mye glede med tullete kommentarer når hun har stukket panna frem fra strikketøyet.

I tillegg til å få oppleve denne knallgjengen, kan dere også se frem til å sette seil på Namaste og nyte frihetsfølelsen på havet. Listen over fine øyeblikk er lang, og jeg savner allerede livet ombord.

Jeg ønsker hele gjengen hell og lykke og gode opplevelser på ferden videre. Tusen takk for meg.

* http://no.m.wikipedia.org/wiki/Namaste – fritt oversatt: «Jeg bøyer meg for deg, båten»

2 responses

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s