21 dager til paradis

P1050417

Soloppgang på Stillehavet. Utenomjordisk vakkert.

«Hvor lenge har vi vært ute nå?» spør jeg Are. «Fjorten dager, tror jeg. Eller femten?» Dagene går i surr. Rundt oss er det blått hav så langt øyet kan se. Sist vi så en båt var tolv dager siden. «Skal vi bytte vakt, Trond?» spør Are. «Du tar 01 – 04 vakta mi, så tar jeg 04 – 07 vakta di?» Trond nikker. Are er morgenfugl og Trond er natteravn.

P1050387

Vaktlista

Dagene flyr med rullerende vakter, boklesing og serie-titting. Harry Hole går på rundgang. Game of Thrones-bokserien sluker jeg rått. Og Trond ler så han griner av danske Klovn. Praten versjerer fra dype filosofispørsmål til gamle Bøler-minner (Bimbim, Mikael, Anders, Feiten, Roger, Nyberget, Vegard, Tompeng, Cola-Tom, Barracuda-Øystein – dere er med oss hver dag). Middagen planlegges flere timer i forveien. Og man tenker… På alt og ingenting.

Det er dag 21 og klokka er 09.40. Jeg ser noe. Omrisset av en øy! En sitrende lykkefølelse sprer seg gjennom kroppen. «LAND!» roper jeg av full hals. «JEG SER LAND!» Timene går og øya blir større og større. Fatu Hiva. En vulkansk øy med majestetiske fjell. Øya Thor Heyerdahl dro på bryllupsreise med sin Liv. Jo nærmere vi kommer jo mer trollbundet blir vi. Fatu Hiva er utenomjordisk vakker. Vi ser fjellspisser som ser ut som slott og stenformasjoner som ser ut som ansikt. Det er som å seile inn i Tolkiens verden. Helge er målløs. «Dette var verdt 21 dager på havet,» mumler han gjennom skjegget. Alle de lange timene på Stillehavet er glemt. Vi ser på hverandre og smiler. Det er nå det virkelige eventyret begynner…

P1050380

Namastedusj

P1050433

Land i sikte!

P1050493

Fatu Hiva. Og dinghy, Are, Helge…

P1050476

Fatu Hiva. Hiva.

P1050517

Are på kokosnøtt-tokt.

P1050513

Gutta vasker seg. I ekte sjamporeklame stil.

P1050480

Sa jeg utenomjoridsk vakkert?

P1050471

De tøffeste folka på Fatu Hiva. I solnedgang!

P1050506

Dagens fangst. Verdens største grapefrukt! Totalpris: to pakker røyk.

2 responses

  1. Det er så utrolig gøy å få «være» med dere på reisen:-) Dere er helt klart ikke glemt her hjemme heller, tror mer eller mindre alle vi kjenner (som ikke nødvendigvis kjenner dere!) Har sett filmene opp til flere ganger:-) Dere er så flinke på å legge ut knall bra filmer og masse fiine oppdateringer! Kos dere masse videre med utforskning og deilige dager.
    Klemmer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s