Mayday Mayday Mayday (APRIL´S FOOL)

Trond skulle seiles til Hiva Oa for sin hjemreise idag. Det i seg selv var trist nok.
Vi var fullstendig klar over at kartverkene for Marquesas ikke var pålitelige, men vi trodde vi hadde god margin da vi var 650meter fra land ved innseilingen til Atuona, Hiva Oa.
Klokken 06.39 lokal tid seilet vi rett inn i et rev som ikke var merket på kartplotter eller papirkart. Båten fikk skader under begge skrog og vann fosset inn. Det ble en hektisk morgen med Mayday-melding over VHF.

lagoon synker

På et tidspunkt trodde vi at båten skulle gå under, men takket være en fantastisk kystvakt på Atuona ble skroget reddet. Båten er totalvannskadet og løftet på land. Forsikringsselskap er kontaktet og vi håper på rask hjelp. Oppdatering kommer senere.
lagoon synker 5

8 responses

  • Hei Elisabeth og Per!

   Tusen takk for alle gode tanker, men vi må nå innrømme at dette var en aprilspøk. Kanskje litt på kanten, men vi klarte ikke å dy oss! Bildene er hentet fra Virgin Islands hvor en Lagoon var uheldig nå i sommer.

   Hiva Oa har gitt kun glede og flotte opplevelser så langt, det samme med Fatu Hiva. GLED DERE! Og god tur over – sail safe 🙂

   Hilsen fra alle oss på Namaste

 1. Håper virkelig at det er 1. aprilspøk. (litt på kanten om noen spør meg). Hvis ikke er det virkelig ille. Da håper vi bare på at forsikringsselskapet har mer å tilby enn sist dere var ille ute. Ventar i spenning.
  Masse hilsen fra
  mor Violetta

 2. Dette er den eneste aprilspøken jeg virkelig har gått på, i år! Nå er jeg faktisk kjempelettet over at dere har det bra!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s