Hiva Oa Hiva Oa Hiva Oa!

Mini Tiki Tiki - nana!

Mini Tiki Tiki!

Ettersom vi nå er på Hiva Oa og IKKE har gått på grunn, bruker vi dagene til å utforske denne utrolig vakre øya. Det har kommet mange flere seilbåter hit enn det var på Fatu Hiva – Hiva Oa er en større øy med både matbutikker og restauranter. I tillegg må man hit for å sjekke inn (ikke alle er like crazycrazy som oss som oppholdt oss på Fatu Hiva som ulovlige immigranter). Vi har vært på mangoslang, sett tusenvis av år gamle tiki-statuer, leid en fet Toyaota Hilux (kanskje Tronds nye drømmebil) og kjørt dit hvor ingen kunne tru at nokon kunne bu. Og underveis sagt «Hiva Oa Hiva Oa Hiva» mange ganger etter hverandre med dyp og messende stemme. Fordi det faller seg naturlig… (Kan være at tre uker borte fra sivilisasjonen ikke utelukkende har vært godt for oss).

Nå fylles Namaste opp med diesel og jammen fant dansk bogskinke her også! Hurra (boksekjøtt er i utgangspunktet ekkelt, men et hett tips for andre langturseilere er altså dansk bogskinke)! Trond forlater oss omsider etter mye om og men, det er ikke bare bare å komme seg fra Hiva Oa til Tahiti. Og han gleder seg til 21 timer på et svett Air France fly fra Papete til Paris. Flaks han ikke har lange bein… God tur, Trondebass, du vil bli savnet! Trond har forresten blitt en mykere mann i løpet av turen. Jeg har fått hele to klemmer på tre dager. Det er dobbelt så mange som jeg har fått fra St. Kitts til Galapagos. Score 🙂

Turen videre går i dag til Tuamotu-øyene (et seilas på ca 485 nautiske mil). Der mønstrer Michael, Øystein, Dan og Kelly på. Det gleder vi oss stort til! Dan og Kelly besøkte oss også på Aruba i desember/januar, så vi setter utrolig stor pris på at de tar turen igjen! Og dette blir enda mer eksotisk, Dan, og masse hummer og speargun-fishing –  jeg lover at du vil være lykkelig 24/7 😉 Kite-semi-proff onkel Michael – nå kommer du til kite-paradis!

Until next time; tiki tiki nana!

Dream Team på toppen av Hiva Oa

Dream Team på toppen av Hiva Oa

Helge, Tiki, Trond

Helge, Tiki, Trond

Puamo

Tiki-site Puamau – kun på Påskeøya finner man en større samling av Tiki-statuer

Pia og den største Tiki-statuen i Fransk Polynesia

Pia og den største Tiki-statuen i Fransk Polynesia

Du lurer kanskje på hva de heter? Pepetamuimui, Takai og Tauatepepe :)

Du lurer kanskje på hva de heter? Pepetamuimui, Takai og Tauatepepe 🙂

Boys will be boys

Boys will be boys

Are på mangoslang, tok et par mango - eller rettere sagt 10 kg!

Are på mangoslang, han tok en mango eller to. Eller 10. Kilo.

Hilux heaven

Hilux heaven

P1050577

Vi har det OK…

One response

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s