Ares seksjon

Trond om Are

Jeg har kjent Are siden barneskolen. Han har alltid vært en pådriver og utfordret seg selv på mange ulike områder, det være seg idrett, reising eller bilimport. Are har det lille ekstra «gutset» som gjør at han faktisk gjennomfører de tingene som for andre bare blir med tanken. Det er ikke mange jeg kjenner som etablerer et 1000 liter saltvannsakvarium i 12. etasje med kuldekompressor på verandaen og rørsystem i lettvegga. De færreste hadde nok tatt seg bryet med å fylle dette med vann som er pumpa opp fra 80 meters dyp i Drøbaksundet, for deretter å frakte dette opp i leiligheten. Are gidder…

Are har heller ikke noe problem med å ta seg en langhelg til Las vegas med bare håndbagasje om han kjeder seg på en onsdagskveld. Han bare bestiller billetter til dagen etterpå og reiser. Dette vitner om Ares omstillingsevne. Hele dette prosjektet er et resultat av Ares enorme «ståpåvilje» og pågangsmot.

Natur og dyreliv har vært Ares store lidenskap så lenge jeg kan huske. Han er opptatt av å ivareta naturen, men samtidig bruke den. Noe av det beste Are vet er å sanke ting fra naturen; duer, steinbit, ender, kreps, kamskjell, siriss eller pottit! Det gir ham stor tilfredsstillelse å fange en steinbitt som er større enn han selv, eller skyte en stokkand på langt hold. Jaktinnstinket til Are er enormt. Denne kunnskapen er gull verdt på tur. Dette gir alle en større mulighet til å bruke mer av naturen rundt oss. Det vil nok være lite torsk og sei i de farvannene vi skal ferdes, så derfor er det greit med en som har litt maritim kunnskap.

Are er også en «fix-it» person. Han har så lenge jeg kan huske vært den som kunne skru på ting. Da vi var yngre skrudde Are mye for venner og bekjente. Dette sluttet han med ganske fort. Det var nok for mange slitne biler med alt for mange merkelige feil. Men Ares tekniske innsikt vet jeg våre to Volvo Penta motorer kommer til å sette pris på iløpet av turen. Jeg er trygg på at Are nå får belønning for de gangene han forbanna seg over mazdaforgasseren min på gården på Toten!

Are sier i fra om han mener noe! Du får reine ord for penga! Dette tror jeg er en egenskap han drar godt nytte av i sitt yrke som lærer. Han er rettferdig, men gir direkte tilbakemelding når det trengs. Dette vet jeg fordi jeg selv har fått tilbakemeldinger fra Are. Han legger ikke noe imellom og det er veldig greit å forholde seg til.

Sommeren 2011 kjøpte Are seg en 31 fots Bavaria. Jeg mønstret på båten i Stavanger og skulle være med en ukes tid. Etter denne turen ble jeg hektet og ble med på en ny tur nedover svenskekysten. Are var kaptein om bord på disse turene. Det kreves flere kvaliteter for å bli en god kaptein. Dømmekraft, pågangsmot, ydmykhet og rettferdighetssans er stikkord jeg vil trekke frem. Slik jeg kjenner Are vet jeg at han har det som skal til for å «styre skuta». Jeg har stor tillit til at han vil passe kapteinrollen.

Det er også en stor fordel at kapteinen ikke sliter med sjøsyke, noe Are beviste sommeren 2011 😉