Helges seksjon

Are om Helge

Helge har som meg selv vokst opp på Bøler på Oslos østkant. Jeg har under hele oppveksten visst hvem Helge var, men ble nok ikke skikkelig kjent med han før på slutten av videregående. Fram til det tidspunktet var Helge for meg en «fotballnerd» som satset alt på fotballen og Vålerenga. Selv har jeg aldri vært særlig fotballinteressert og ofte sett på «fotballnerder» som en gruppe mennesker utenfor mitt interessefelt.

Så feil kan man ta. På slutten av videregående og senere ble det arrangert alpinturer til Trysil med felles bekjente hvor jeg fikk lære Helge bedre å kjenne. Det viste seg at han var en svært likanes kar som jeg fikk øynene opp for. Vi tok i 2003 dykkesertifikat sammen på Dykkersport i Oslo, og har etter dette knyttet et vennskap basert på mange felles opplevelser fra turer innen dykking, jakt og andre aktiviteter. Etter dette har Helge vært en av mine beste kompiser.

Det første som slår meg når jeg tenker på Helge er fornuftig. Han setter seg alltid godt inn i problemstillinger og kommer med vel gjennomtenkte argumenter og løsninger. Han kalkulerer ofte med at noe uforutsett kan skje, og velger gjerne en løsning som er godt innenfor sikkerhetsmarginen. Sikkerhet og trygghet i livet, er for Helge viktig og man sitter med en følelse av solide overveielser når Helge ytrer sine meninger. For meg er det godt å ha med en slik på laget, da jeg selv ofte kan være litt i den motsatte enden. De gangene vi diskuterer og er uenig handler nok diskusjonen ofte om akkurat denne biten, hvor mye sikkerhetsmargin man trenger. Vi møtes som regel på midten.

Helge må likevel ikke misforstås som snusfornuftig. Han er villig til å satse og gi slipp på det trygge for å realisere drømmer. Han har blant annet bodd 2 år i San Francisco under studie som sivilingeniør. Og da Pia og jeg presenterte planen vår om å seile ett år, var Helge den første som tok meg til siden og lurte på om det var åpning for å ta med en ekstra som mannskap. Det er jeg veldig glad for at han gjorde.

Målrettet. Helge er målrettet. Kanskje den mest målrettete fyren jeg kjenner. Om veien til målet er tung er ikke dette noen hindring for Helge. Heller en utfordring. Han er ikke redd for å ta i et tak, eller presse sine grenser. Han synes aldri synd på seg selv og klager aldri. Det liker jeg.

Helge er supersosial, prater lett med folk og kommer derfor ofte i kontakt med nye mennesker. Han har en god humor og et glimt i øyet som treffer mange, og er svært godt likt av de rundt seg. Så godt likt at jeg noen ganger føler en misunnelse. Selv om det i utgangspunktet er positivt å være godt likt, tror jeg det også kan gå ut over Helges egen velvære. Mange ønsker en bit av Helge og han ønsker ikke tråkke på noens tær. Helge er pliktoppfyllende ovenfor det samfunnet og det de rundt han forventer. Han har som regel full timeplan og skal man booke tid med Helge bør man planlegge minst en uke i forveien. Det er faktisk slik at jeg føler meg beæret over at han ønsker å tilbringe så mye tid med meg.

Helge, du er en flott fyr og jeg gleder meg til å dra på tur med deg!