Pias seksjon

Helge om Pia

I et år fremover har altså Pia, denne vakre unge damen fra Askim, valgt å tilbringe dag og natt med tre staute karer fra Oslo-øst. Pia har jo i utgangspunktet valgt seg ut Are som makker, men å måtte tilbringe et år av livet på båt med oss to andre slasker kommer nok bare som en bonus.

Jeg kjenner jo ikke Pia fra barndommen, for Pia har nemlig sitt opphav fra Askim og måtte i sine ungdomsår slite seg gjennom lange køer utenfor ”Jernbanegrillen” (gatekjøkken) etter å ha danset sålene av Buffaloskoene sine på ”Spider”. Heldigvis hadde Askim ”Pimps Corner” hvor unge Pia kunne filosofere over livet og hva hun ville bli når hun ble stor. Det er jeg glad for, fordi Pia bestemte seg for å dra til Oslo og begynne på UiO. Det er nok Are glad for også, for det var nemlig her de to møttes for første gang. Det tok ikke lange tiden før søt romanse fylte luften og de to fant sammen, sikre kilder (facebook) skal ha det til at de to turtelduene i mai 2007 ble et par. Siden den gang har jeg vært så heldig å fått tilbringe mye tid sammen med Pia.

Jeg setter spesielt pris på Pia sitt gode humør. Sånn ved første møte kan hun kanskje virke sjenert, men Pia er lun, oppmerksom og inkluderende.  I julen 2010 dro Are, Pia og jeg til Zanzibar for å feire jul og nyttår. Vi har tidligere vært på noen hytteturer og lignende, men dette var første turen over en lengre periode, og det slo meg hvor enkel Pia er å reise med. Pia er sjeldent sur, skulle hun mot formodning blir sur og lumpen må det være fordi Are tar lett på ting eller fordi hun blir forsøkt lurt i spill. Sistnevnte har nok noe med at hun har et utpreget vinnerinstinkt. Dette ble tydelig da hun viste sitt sanne jeg ved å danse hoverende rundt Are, etter å ha knust han i sjakk under Zanzibars offisielle strandmesterskap i sjakk.

Pia har som sagt studert på Blindern, er utdannet adjunkt, og jobber daglig som lærer på Nordseter skole. Jeg tviler ikke på at Pia er utmerket i rollen som lærer og har hatt positiv innflytelse på de heldige kidza som har blitt tatt under vingene til unge lovende Bakken Lund. Pia er nemlig godt utrustet på språksiden etter å ha studert språk på universitetet, og ikke minst reist en hel del tidligere.

Jeg gleder meg til mange gode diskusjoner, tørre vitser og å bli enda bedre kjent med deg, Pia.