VÆRE MED?

Først og fremst må vi si at vi veldig gjerne ønsker besøk underveis. Selv om det på mange måter er godt å forlate livet hjemme i Norge, er det også mye vi kommer til å savne. Det er trist å forlate venner, familie og kolleger i så lang tid. Dette tok vi med i betraktningene da vi skulle kjøpe båt. Vi ønsket en romslig båt med ekstra soveplasser slik at mulighetene for å få besøk var åpne. Vi setter derfor veldig stor pris på om noen benytter seg av denne muligheten. Det er 8 sengeplasser i lugarene og vi har i utgangspunktet en dobbel lugar som alltid står ledig. Det er også mulig å gjøre om salongen til en dobbeltseng ved å senke bordet.

Hvor er vi når? Det er dessverre ikke like lett å si eksakt hvor vi vil befinne oss til de ulike datoene på forhånd. Det er mange usikkerhetsmomenter underveis som kan påvirke hastighet og seilrute. Vi har prøvd å skissere en grov reiserute og kalender som viser hvor vi planlegger å være til de forskjellige datoene. Kalender viser når båten er ledig/delvis ledig eller opptatt. Ta kontakt for en mer spesifisert oppdatering.

 

Fly til Karibien. Vi anbefaler å bestille flybilletter så sent som mulig. Av det vi har funnet er det Condor air som har de billigste flybillettene til øyene i Karibien. Vi anbefaler at man bestiller billett fra Oslo til Puerto Rico (San Juan). Videre derfra går det mange billige avganger daglig til de ulike øyene vi kommer til oppholde oss på. Alternativt kan man ta en mellomlanding i Miami. Er man heldig vil man kunne finne rimelige billetter. Følg linken under og plott inn ønsket reisedato for å sjekke priser på billetter.

http://www.condor.com/ibe/cfi/us/flight/search.xhtml

Må vi betale? Det er en del løpende utgifter når man bor på båt. Eksempelvis er dette diesel, vann, havneavgift og reparasjoner. Vi har bestemt at vi tar en flatrate på 300kr døgnet for de som er med mindre enn 1mnd og 200kr døgnet per person for de som er med en lengre periode. Dette dekker dermed alle boutgifter. Mat og drikke må man holde selv eller man kan være med på et spleiselag.

Hva må vi ta med? Vi har ikke tenkt til å liste opp ALT du trenger, men det som kan være kjekt å ha når man skal bo på båt.

  • Badetøy. Dette er klesdrakten du kommer til å bruke mesteparten av tiden. Øylivet har en avslappende atmosfære og klesstil. Man går som man selv vil, og da er ofte det mest komfortable minst mulig klær. Skal man på restaurant kan det være greit å ha en skjorte i bakhånd.
  • Badehåndklede
  • Solkrem, type HØY faktor. Dette fås selvfølgelig også kjøpt der vi er, men de gangene vi ligger for svai på ubebodde øyer er det ikke like lett å få tak i.
  • Dykkemaske og snorkel. Vi har flere sett snorkle- og dykkeutstyr ombord, men det kan være greit å ta med sin egen maske. Til dere som dykker vil det være dykkekompressor og 3 stk fullstendige utstyr ombord; størrelse Helge, Trond og Are. Dette lånes selvfølgelig ut, men dere får selv bestemme om dere vil ha med deres eget. Dette gjelder også kiteutstyr.
  • Sengetøy?

Vester har vi i alle fasonger og størrelser.